Hranolky sú obľúbenou prílohou malých, aj veľkých.
Pripravte si ich podľa tohto receptu z youtube a iné už jesť nebudete. Sú fantastické!
Potrebujeme:
600 g zemiakov
2 PL kukuričného škrobu
2 PL masla
2 PL cesnaku
Postup:
Zemiaky si očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a potom na hranolky.
Vložíme ich do misy, zalejeme studenou vodou.
Prepláchneme ich a vodu scedíme.
Umyté zemiaky dáme do hrnca.
Povaríme ich v osolenej vode asi 2 minúty od zovretia.
Po uvarení hranolky opäť vložíme do studenej vody.
Vyberieme ich a poukladáme po jednom na papierové utierky.
Druhou papierovou utierkou ich utrieme, aby z nich vsiakla prebytočná voda.
Hranolky vložíme do mikroténového vrecúška.
Posypeme kukuričným škrobom a dobre premiešame, aby sa hranolky obalili v škrobe.
Na panvici si rozhorúčime olej, vložíme doňho hranolky.
Vysmážame dozlatista – najskôr ich smažíme 15 minút a vyberieme ich.
Potom ich znovu vložíme do horúceho oleja ešte na 5 minút.
Následne si dáme na čistú suchú panvicu rozpustiť maslo, do ktorého dáme osmažiť prelisovaný cesnak.
Keď začne cesnak rozvoniavať, vložíme na panvicu vysmažené hranolky a premiešame ich s cesnakovým maslom.
Hotovo.
Hranolky môžeme servírovať ako prílohu alebo aj samotné s obľúbenou omáčkou.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: