Bombastické hranolky s cesnakovým maslom: Najlepšie hranolky, aké ste jedli!

1140 0

Hranolky sú obľúbenou prílohou malých, aj veľkých.

Pripravte si ich podľa tohto receptu z youtube a iné už jesť nebudete. Sú fantastické!

Potrebujeme:

600 g zemiakov

2 PL kukuričného škrobu

2 PL masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 PL cesnaku

Postup:

Zemiaky si očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a potom na hranolky. 

Vložíme ich do misy, zalejeme studenou vodou.

Prepláchneme ich a vodu scedíme. 

Umyté zemiaky dáme do hrnca.

Povaríme ich v osolenej vode asi 2 minúty od zovretia.

Po uvarení hranolky opäť vložíme do studenej vody.

Vyberieme ich a poukladáme po jednom na papierové utierky.

Druhou papierovou utierkou ich utrieme, aby z nich vsiakla prebytočná voda. 

 

Hranolky vložíme do mikroténového vrecúška.

Posypeme kukuričným škrobom a dobre premiešame, aby sa hranolky obalili v škrobe.

 

Na panvici si rozhorúčime olej, vložíme doňho hranolky.

Vysmážame dozlatista – najskôr ich smažíme 15 minút a vyberieme ich.

Potom ich znovu vložíme do horúceho oleja ešte na 5 minút.  

Následne si dáme na čistú suchú panvicu rozpustiť maslo, do ktorého dáme osmažiť prelisovaný cesnak. 

Keď začne cesnak rozvoniavať, vložíme na panvicu vysmažené hranolky a premiešame ich s cesnakovým maslom. 

Hotovo.

Hranolky môžeme servírovať ako prílohu alebo aj samotné s obľúbenou omáčkou. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár