Bombastické domáce karamelky z 3 surovín: Legendárne cukríky, ktoré milujú všetky generácie!

Karamelové sladkosti patria k veľmi obľúbeným a karamelky by sa dali považovať za doslova legendárnu maškrtu. Veď jednou z najstarších cukroviniek, ktoré sa vyrábali na Slovensku, boli slávne „štolverky“ s lahodnou mliečno-karamelovou chuťou. Teraz si môžete karamelky vyrobiť aj doma a sú oveľa lepšie, ako tie z obchodu.

Potrebujeme:

200 g kryštálového cukru (alebo trstinového cukru)

45 g masla

40 ml mlieka

Postup:

1. Do väčšieho hrnca s hrubším dnom dajte všetok cukor a začnite zahrievať pri slabšom ohreve. Cukor by sa nemal miešať kým ešte nie je rozpustený. Musíte dať však veľký pozor na moment, keď sa všetok rozpustí.
2. Hneď ako je cukor roztopený k nemu pridajte rozpustené teplé maslo.

3. V samostatnom hrnci zohrejte mlieko a nalejte ho k horúcemu cukru. Nezabudnite hmotu stále miešať.


4. Keď máte karamel hotový, nalejte hmotu do formičiek na ľad, alebo malých silikónových formičiek, určených na sladkosti.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Takéto sladkosti si vychutná celá rodina a budú príjemným sladkým prekvapením aj pre návštevy.

Zdroj: takprosto.cc