Bombastická zelenina na zimu bez tepelnej úpravy: Univerzálna zmes, ktorá bude počas chladných dní hotovým pokladom!

Existuje veľa spôsobov, ako spracovať zeleninu na zimu.

V tomto článku sa dozviete 2 spôsoby prípravy podľa návodu z youtube, vďaka ktorým si zelenina zachová skvelú chuť, aj vitamíny. 

Potrebujeme:

1 kg paradajok

1 kg mrkvy

1 kg cibule

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 kg sladkej papriky (môže byť aj v rôznych farbách, pre krajší vzhľad)

pár koreňov petržlenu

ľubovoľnú vňať

170 g soli na 1 kg zeleniny

Postup:

Paradajkám odrežeme vršky, kde bola stopka a dáme ich do lavóra.

Zalejeme vriacou vodou, vyberieme a olúpeme. 

Mrkvu si očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Tak isto si nastrúhame aj petržlen a cibuľu si nakrájame nadrobno.

Všetku papriku, aj olúpané paradajky si nakrájame na malé kocky. 

Všetku zeleninu spolu s nasekanou vňaťou vložíme do väčšej misy a dobre premiešame. 

Takto pripravenú zeleninu naplníme do mikroténových vrecúšok.

Vrecká sploštíme, aby sa na seba dobre ukladali a odložíme do mrazničky. 

Zvyšok zeleniny, ktorá vám ostane si odvážte, aby ste vedeli prispôsobiť množstvo soli. 

Pridáme teda primerané množstvo soli (170 g na 1 kg zeleniny).

Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme stáť asi 10 – 15 minút. 

Pripravíme si sterilizované poháre a naplníme ich zeleninou.

Zeleninu dobre natlačíme, naplníme až povrch a zalejeme šťavou.

Šťava by mala zeleninu úplne pokryť.

Poháre uzavrieme viečkom a skladujeme v chladničke.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár