Dnes máme pre vás neuveriteľne chutný recept na tortu, ktorú som pred časom ochutnala v obchode Ikea a je inšpirovaný receptom z youtube.
Tento dezert je veľmi lahodný, krémový, jednoduchý na prípravu a výsledok vás ohromí!
Potrebujeme:
160 g okrúhlych maslových sušienok
100 g masla
Na plnku:
1 plechovku kondenzovaného mlieka
3 vajcia (rozdelené na žĺtky a bielky)
1 plechovku mlieka (ako odmerku použijeme tú od kondenzovaného mlieka)
4 kopcovité lyžice kryštálového cukru
1 šľahačkovú smotanu
Poleva:
150 g čokolády
1 PL masla
2 PL vody
Postup:
Ako prvé si pripravíme sušienkový základ.
Všetky sušienky vložíme do mixéra a rozmixujeme, preložíme do misy, pridáme rozpustené maslo a dobre vymiešame dohladka.
Hmotu natlačíme do tortovej formy s odnímateľným okrajom, uhladíme a po obvode naukladáme okrúhle sušienky s čokoládou.
Odložíme do chladničky a pripravíme si krém.
Kondenzované mlieko si nalejeme do hrnca spolu s mliekom a pridáme žĺtky. Na ohni pri nízkej teplote uvaríme krém – malo by to trvať asi 15 minút.
Vypneme a necháme vychladnúť.
Želatínu si zmiešame s trochou vody, necháme 5 minút napučať a potom trochu zahrejeme, aby sa úplne roztopila.
Následne primiešame želatínu do pripraveného krému.
Do hrnca si nalejeme vaječné bielky, pridáme 4 kopcovité lyžice cukru a 3 minúty za stáleho miešania povaríme.
Následne šľaháme asi 3 minúty pri vyšších otáčkach, kým sa nevytvorí nadýchaný sneh.
Pridáme šľahačkovú smotanu a následne skombinujeme obe hmoty na krém a dôkladne premiešame.
Z chladničky si vyberieme sušienkový základ, krém nalejeme do stredu a uhladíme.
Odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Potom už stačí pripraviť len polevu tak, že si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme maslo, vodu a vymiešame dohladka.
Navrstvíme navrch dezertu, rozotrieme a torta je hotová.
Stačí už len oddeliť bočný diel tortovej formy, nakrájať a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: