plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bombastická torta: Vďaka svojej lahodnej krémovej konzistencii sa úplne rozpúšťa na jazyku!

Dnes máme pre vás neuveriteľne chutný recept na tortu, ktorú som pred časom ochutnala v obchode Ikea a je inšpirovaný receptom z youtube.

Tento dezert je veľmi lahodný, krémový, jednoduchý na prípravu a výsledok vás ohromí!

Potrebujeme:

160 g okrúhlych maslových sušienok

100 g masla

Na plnku:

1 plechovku kondenzovaného mlieka

3 vajcia (rozdelené na žĺtky a bielky)

1 plechovku mlieka (ako odmerku použijeme tú od kondenzovaného mlieka)

4 kopcovité lyžice kryštálového cukru

1 šľahačkovú smotanu

Poleva:

150 g čokolády

1 PL masla

2 PL vody

Postup:

Ako prvé si pripravíme sušienkový základ.

Všetky sušienky vložíme do mixéra a rozmixujeme, preložíme do misy, pridáme rozpustené maslo a dobre vymiešame dohladka. 

Hmotu natlačíme do tortovej formy s odnímateľným okrajom, uhladíme a po obvode naukladáme okrúhle sušienky s čokoládou.

Odložíme do chladničky a pripravíme si krém.

Kondenzované mlieko si nalejeme do hrnca spolu s mliekom a pridáme žĺtky. Na ohni pri nízkej teplote uvaríme krém – malo by to trvať asi 15 minút. 

Vypneme a necháme vychladnúť.

Želatínu si zmiešame s trochou vody, necháme 5 minút napučať a potom trochu zahrejeme, aby sa úplne roztopila. 

Následne primiešame želatínu do pripraveného krému.

Do hrnca si nalejeme vaječné bielky, pridáme 4 kopcovité lyžice cukru a 3 minúty za stáleho miešania povaríme.

Následne šľaháme asi 3 minúty pri vyšších otáčkach, kým sa nevytvorí nadýchaný sneh.

Pridáme šľahačkovú smotanu a následne skombinujeme obe hmoty na krém a dôkladne premiešame.

Z chladničky si vyberieme sušienkový základ, krém nalejeme do stredu a uhladíme.

Odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny. 

Potom už stačí pripraviť len polevu tak, že si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme maslo, vodu a vymiešame dohladka.

Navrstvíme navrch dezertu, rozotrieme a torta je hotová.

Stačí už len oddeliť bočný diel tortovej formy, nakrájať a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes