Bombastická nepečená Snickers torta: Jednoduchý postup a tá chuť je prudko návyková!

673

Pre všetkých milovníkov tyčiniek Snickers tu dnes máme fantastický recept z youtube, vďaka ktorému si veľmi ľahko pripravíte túto nepečenú Snickers tortu. Budú ju milovať deti, aj dospelí!

Potrebujeme:

450 g drvených sušienok

125 g rozpusteného masla

120 ml 30% šľahačkovej smotany

2 PL masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 PL kondenzovaného mlieka

150 g marshmallows

1/2 PL arašidového masla

200 g karamelových cukríkov

štipku soli

250 g arašidov

Na polevu:

200 g mliečnej čokolády

Na dekoráciu:

arašidy

Snickers tyčinka

Postup:

1. Čokoládové sušienky zomelieme a zmiešame s roztopeným maslom. Hmotu preložíme do formy na pečenie a natlačíme na dno. Potom odložíme do chladničky na 20 minút.

2. Do hrnca nalejeme 60 ml šľahačkovej smotany a za stáleho miešania dáme variť na stredný ohrev. Potom pridáme 2 lyžice masla, kondenzované mlieko a premiešame, aby sa ingrediencie dobre spojili. Následne do hrnca nasypeme marshmallows a dobre miešame, aby vznikla homogénna hmota. Do tej nakoniec pridáme arašidové maslo alebo nutellu.

3. Počkáme, kým hmota trochu vychladne a vylejeme ju na sušienkové cesto. Rovnomerne rozotrieme a odložíme do chladničky na 30 minút. Medzitým si pripravíme karamel.

4. Do hrnca si nalejeme zvyšných 60 ml šľahačkovej smotany, do nej pridáme karamelové cukríky a za stáleho miešania varíme, kým sa cukríky úplne neroztopia.

5. Teraz pridáme štipku soli – je to potrebné na zvýraznenie chuti. Potom primiešame nesolené arašidy (trochu arašidov si necháme na ozdobenie).

6. Keď karamelová hmota trochu vychladne, nalejeme ju rovnomerne na predchádzajúcu vrstvu a opäť vložíme do chladničky asi na 15 minút.

7. Zatiaľ čo karamel tuhne si pripravíme vo vodnom kúpeli čokoládovú polevu. Tou potom polejeme celý vrch, dobre rozotrieme a ozdobíme nasekanými arašidmi.

8. Vložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (alebo najlepšie na noc) a po uplynutí tejto doby môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár