Bombastická nepečená maškrta z hrnca: Krém len natrite na sušienky a ukladajte vedľa seba – výsledok vašich hostí ohromí!

Vynikajúci dezert, ktorý pripravíte aj v obyčajnom hrnci. Výsledok vyzerá naozaj úžasne a ešte lepšie chutí!

Potrebujeme:

Na krém:

2 šálky mlieka (1 šálka = 200 ml)
pol šálky cukru
2 žĺtky
2 polievkové lyžice kukuričného škrobu

Ďalej do krému:

2 polievkové lyžice masla
1 balenie vanilkového cukru
1 balenie (80 gramov) tmavej alebo mliečnej čokolády nakrájanej na kúsky
1 balenie smotany na šľahanie (pridávať postupne)

...

2 balenia maslových sušienok (ideálne dvoch farieb)

Na vrch:

1 balenie smotany na šľahanie + stužovač
Čokoládovú polevu na vrch

Postup:

V hrnci zmiešame mlieko, cukor, žĺtky a škrob. Rozmiešame a dáme variť na plameň. Uvaríme hustý krém.

Do ešte horúceho krému pridáme maslo, čokoládu a miešaním rozpustíme.

Do už vychladnutého krému postupne pridávame smotanu na šľahanie. Vyšľaháme na jednotný krém.

Takto pokračujeme, kým neminieme celú smotanu.

Pripravíme si obyčajnú misku, formu alebo hrniec, ktorý vyložíme fóliou,

Pripravíme si sušienky, na každú navrstvíme trochu krému.

Začneme ukladať do hrnca – začíname po obvode a pokračujeme smerom ku stredu.

Prikryjeme fóliou a dáme stuhnúť.

Potom vyklopíme a jednoducho potrieme vyšľahanou šľahačkou a polevou.

Dozdobíme podľa chuti a môžeme podávať.