plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bombastická nepečená maškrta s bielou čokoládou: Túto dobrotu z kyslej smotany ste ešte nejedli – každý pýta dupľu!

Najlepší ovocný nepečený koláč s kyslou smotanou, sušienkami a bielou čokoládou. Keď ho dáte na stôl, bude oňho bitka! Je neuveriteľne lahodný a biela čokoláda dokonale dopĺňa ostatné chute.

Potrebujeme:

Množstvo ingrediencií je vhodné pre tortovú formu s priemerom 24 cm.

700 g mascarpone

500 g kyslej smotany

120 – 150 g krupicového cukru

150 g sušienok

40 g želatíny + 150 ml mlieka

680 g konzervovaných broskýň, alebo ananásu, alebo mandariniek

vanilkovú esencie podľa chuti

40 g bielej čokolády

Postup:

1. Vložte mascarpone do hlbokej misy a pridajte kyslú smotanu, vanilku a cukor (množstvo cukru upravte podľa chuti v závislosti od smotany). Všetko dobre vymiešajte mixérom, kým nezískate hladkú hmotu.


2. Konzervované ovocie zbavte šťavy a tú pridajte do smotanovej zmesi. Opäť dobre vymiešajte do hladka.

3. Želatínu rozpustite v mlieku podľa pokynov na obale. Pridajte do smotanovej zmesi a dobre zapracujte, kým nie je krém jemný.


4. Ak na zostavenie koláča použijete silikónovú formu, vymažte ju olejom. Ak použijete kovovú, zakryte ju potravinárskou fóliou, aby ste ju od koláča potom ľahko oddelili.

5. Naplňte asi polovicu formy rovnomerne smotanovou hmotou.


6. Na povrch krémovej vrstvy položte 100 g sušienok. Zakryte ďalšou tenkou vrstvou krému.

7. Ovocie si nakrájame na mesiačiky a rovnomerne poukladáme vedľa seba.


8. Pridajte zvyšok smotanovej hmoty, rozdrvte 50 g sušienok a rovnomerne posypte vrch koláča.

9. Koláč vložte na noc do chladničky, aby dobre stuhol.

10. Dezert položte na tanier a opatrne ho vyberte z formy. Rozpustite bielu čokoládu, preložte si ju do zdobiaceho vrecúška a vrch koláča ozdobte.

11. Dezert nakrájajte na plátky a podávajte.

Zdroj: retete-usoare.info

 

 



 


 

Najlepšie recepty na dnes