Ruská nakladaná kapusta: Mega zdravá a nesmierne chutná – kapustu už nekrájam, tento recept nemá chybu!

858

Milujete nakladanú kapustu? Vyskúšajte tento recept z youtube, pri ktorom nemusíte nič krájať a stačí len zaliať marinádou.

Potrebujeme:

1 hlávkovú kapustu a na každý 1 kg potrebujeme 10 g soli.

Marinádu na 1 liter vody a na 1 kg kapusty:

1 l vody

1 PL soli

Pomer soli a vody prispôsobte množstvu kapusty.

Postup:

Kapustu si umyjeme a odstránime hlúb. Potom ju premiestnime do plastového vedierka s uzáverom a do jamky po hlúbe nasypeme soľ. V miske s vodou si rozmiešame lyžicu soli a týmto nálevom zalejeme kapustu. Ak potrebujeme viac nálevu, pripravíme si väčšiu dávku.

Nálev nalejte až povrch a potom na kapustu položte tanierik, aby bola zaťažená. Nakoniec uzavrite vrchnákom a odložte na 2 týždne na tmavé chladné miesto – do pivnice alebo komory.

Po 2 týždňoch je kapusta pripravená na konzumáciu. Prajeme dobrú chuť!

 

 

Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár