Fantastická domáca tlačenka z kuracích žalúdkov, ktorú si viete jednoducho pripraviť aj doma. Tá chuť sa s kupovanou nedá porovnať!
Potrebujeme:
2 kg kuracích žalúdkov
ocot
10 g želatíny
0,5 ČL červenej papriky
1 ČL oregana
2 bobkové listy
1 PL dijonskej horčice
10 ks nového korenia
soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
Kuracie žalúdky dôkladne umyte a očistite od mastného. Namočte na hodinu do octu, potom dobre opláchnite.
Dajte ich variť na miernom ohni, osoľte, okoreňte, pridajte nové korenie a bobkový list. Vývar si sceďte do inej nádoby a k uvareným žalúdkom primiešajte oregano a papriku.
Do 150 ml vývaru nasypte želatínu a nechajte rozpustiť. Dobre premiešajte. Žalúdky rovnomerne navrstvite na dno misy a zalejte vývarom, zmiešaným so želatínou. Prikryte potravinárskou fóliou a vložte na noc do chladničky. Podávajte s pečivom a horčicou, prípadne cibuľou. Dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru