plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bombastická kuracia pochúťka bez éčok a chémie: Chutí neporovnateľne lepšie, ako tlačenka z obchodu!

Fantastická domáca tlačenka, ktorú si viete jednoducho pripraviť aj doma. Tá chuť sa s kupovanou nedá porovnať!

Fantastická domáca tlačenka z kuracích žalúdkov, ktorú si viete jednoducho pripraviť aj doma. Tá chuť sa s kupovanou nedá porovnať!

Potrebujeme:

2 kg kuracích žalúdkov

ocot

10 g želatíny

0,5 ČL červenej papriky

1 ČL oregana

2 bobkové listy

1 PL dijonskej horčice

10 ks nového korenia

soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie žalúdky dôkladne umyte a očistite od mastného. Namočte na hodinu do octu, potom dobre opláchnite.


Dajte ich variť na miernom ohni, osoľte, okoreňte, pridajte nové korenie a bobkový list. Vývar si sceďte do inej nádoby a k uvareným žalúdkom primiešajte oregano a papriku.


Do 150 ml vývaru nasypte želatínu a nechajte rozpustiť. Dobre premiešajte. Žalúdky rovnomerne navrstvite na dno misy a zalejte vývarom, zmiešaným so želatínou. Prikryte potravinárskou fóliou a vložte na noc do chladničky. Podávajte s pečivom a horčicou, prípadne cibuľou. Dobrú chuť!

Zdroj: sovkusom.ru

Najlepšie recepty na dnes