plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bombastická kokosová maškrta s čokoládou – nachystaná za 30 minút: Lepší dezert nemajú ani v cukrárni!

Fantastický dezert na rodinné maškrtenie. Ak máte radi kokos, smotanu a čokoládu, toto je ideálna kombinácia chutí práve pre vás!

Fantastický dezert na rodinné maškrtenie. Ak máte radi kokos, smotanu a čokoládu, toto je ideálna kombinácia chutí práve pre vás!

Potrebujeme:

Cesto:

3 vajcia

1/4  šálky kr. cukru

Vanilkový cukor

3 polievkové lyžice hladkej múky (preosiatej)

Dve polievkové lyžice kakaa

1 bal. prášku do pečiva

Na krém:

Smotanu na šľahanie v prášku

1 hrnček mlieka

1 hrnček kokosu

Na polevu:

200 ml smotany na šľahanie (čerstvej)

220 g čokolády na varenie

Postup:

Vajcia vyšľaháme s oboma cukrami 4 minúty pri najvyššej rýchlosti. Potom vmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva a kakao. Vymiešame jedntoné cesto, ktoré navrstvíme do strednej formy na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňov asi 20-25 minút. Spodok formy vyložíme papaierom, boky namastíme maslom.

Necháme vychladnúť a potom korpus pokropíme studeným mliekom.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s mliekom a pridáme aj kokos a spolu všetko prešľaháme (ak je krém príliš riedky, pridáme viac kokosu), navrstvíme na korpus a uhladíme.

Na plameni si rozpustíme smotanu s nalámanou čokoládou a nalejeme na vrch torty.

Necháme dobre stuhnúť v chlade a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes