Fantastický dezert na rodinné maškrtenie. Ak máte radi kokos, smotanu a čokoládu, toto je ideálna kombinácia chutí práve pre vás!
Potrebujeme:
Cesto:
3 vajcia
1/4 šálky kr. cukru
Vanilkový cukor
3 polievkové lyžice hladkej múky (preosiatej)
Dve polievkové lyžice kakaa
1 bal. prášku do pečiva
Na krém:
Smotanu na šľahanie v prášku
1 hrnček mlieka
1 hrnček kokosu
Na polevu:
200 ml smotany na šľahanie (čerstvej)
220 g čokolády na varenie
Postup:
Vajcia vyšľaháme s oboma cukrami 4 minúty pri najvyššej rýchlosti. Potom vmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva a kakao. Vymiešame jedntoné cesto, ktoré navrstvíme do strednej formy na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňov asi 20-25 minút. Spodok formy vyložíme papaierom, boky namastíme maslom.
Necháme vychladnúť a potom korpus pokropíme studeným mliekom.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s mliekom a pridáme aj kokos a spolu všetko prešľaháme (ak je krém príliš riedky, pridáme viac kokosu), navrstvíme na korpus a uhladíme.
Na plameni si rozpustíme smotanu s nalámanou čokoládou a nalejeme na vrch torty.
Necháme dobre stuhnúť v chlade a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)