Bombastická domáca saláma z fľaše: Exkluzívna chuť bez zbytočných konzervantov!

Pripravte si domácu salámu bez zbytočných konzervantov a pochutnajte si na kvalite, ktorú si vyrobíte vlastnými rukami. S týmto receptom z youtube to nie je žiadny problém a chuť vás milo prekvapí!

Potrebujeme:

300 g údených alebo varených kuracích pŕs (môžete skombinovať aj 2 druhy mäsa, z každého po 150 g)

4 varené vajcia

40 g kôpru

1 – 2 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g kefíru

1 PL horčice

35 g želatíny + 100 g studenej vody

soľ podľa chuti

plastovú fľašu

Postup:

Ako prvé si dajte do misky želatínu, zalejte ju vodou a nechajte napučať (alebo postupujte podľa návodu na obale). Potom si nakrájajte údené prsia na malé kúsky.

Vajcia natvrdo si olúpte a pokrájajte na malé kúsky alebo ich nastrúhajte na hrubom strúhadle. Všetko vložte spolu do misy, pridajte nasekaný kôpor, prelisovaný cesnak a všetko spolu dobre premiešajte.

Želatínu si zohrejte v mikrovlnnej rúre, alebo vo vodnom kúpeli. Do misy si nalejte kefír, pridajte soľ, horčicu a želatínu. Z plastovej fľaše si odrežte hrdlo a naplňte ju mäsovou zmesou.

Takto naplnený obsah fľaše teraz zalejte kefírovou zmesou.

Fľašu priebežne jemne stláčajte, aby sa kefírová zmes dostala všade.

Hornú časť fľaše prekryte potravinárskou fóliou a odložte do chladničky aspoň na 4 – 5 hodín, najlepšie však na noc.

Po stuhnutí opatrne narežte plastovú fľašu a dajte ju dolu.

Saláma už perfektne drží tvar, takže ju stačí len nakrájať a môžete podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Vode návod: