Len biely jogurt, múka a máte najchutnejšiu náhradu chlebíka: 15-minútové bochníky z panvice – fantastická chuť a zvládne ich aj dieťa!

Tieto domáce bochníčky som zvykla pipravovať v Anglicku, kde je samokypriaca múka veľmi často používaná. Ak ju nemáte, viete si ju ľahko vyrobiť aj doma, je to úplne jednoduché a nižšie je návod, ako na to.

Potrebujeme:

260 g samokrypriacej múky (ak nemáte, môžete si jednoducho vyrobiť)

2 tégliky gréckeho jogurtu

Postup:

Ak nemáte samokrypriacu múku, takto jednoducho ju vyrobíte – 500 g hladkej múky zmiešate s 20 g prášku do pečiva a 8 g soli. Namiesto prášku do pečiva môžete pridať 1 lyžičku jedlej sódy.

Začíname s prípravou žemlí: Jogurt dáme zahriať do mikrovlnky – mal by mať teplotu asi 38 stupňov, čiže stačí len pár sekúnd. Ak nemáte mikrovnku, zahrejte jogurt vo vodnom kúpeli.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pridáme preosiatu múku a vypracujeme cesto – najskôr v miske a potom na pomúčenej doske.

vyfomujeme do tvaru rolky a nakrájame na menšie kúsky.

necháme odpočívať 10-15 minút.

Na ľahka pomastenej panvici pečieme z každej strany dozlatista.

Dobré je použiť pokrievku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video postup nájdete TU.

Témy:


Pridajte svoj komentár