Bleskurýchly sladko-kyslý šalát, lepší ako z reštaurácie!

Vynikajúca príloha, ktorá perfektne dochutí každé jedlo. Fantastická chuť zaručená!

Tento šalát je u nás doma neodmysliteľnou prílohou nielen k nedeľnému obedu. Recept naň som dostala od šáfkuchára, no pridala som k nemu malé vylepšenie, vďaka ktorému chutí ešte lepšie. Niekedy neodolám a dám si ho len tak – pre chuť. Vyskúšajte ho a sami uvidíte, že ide o prvotriednu prílohu s bleskovou prípravou.

Potrebujeme:

1 liter vriacej vody

500 g kapusty nakrájanej natenko

50 ml oleja

1 lyžicu octu

2 lyžice práškového cukru (nie kopcovité lyžice)

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

V hrnci alebo kanvici privedieme vodu k varu (cca 1 liter). Vodu nalejeme na kapustu, aby sme ju sparili. Necháme zaliatu približne 5 minút.

Potom kapustu preložíme do sita a prepláchneme studenou vodou – necháme čo najviac odkvapkať. Potom už len stačí pridať do kapusty všetky prísady a poriadne premiešať.

Podávame ako prílohu. Šalát skladujeme v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Dnes najobľúbenejšie