Tento šalát je u nás doma neodmysliteľnou prílohou nielen k nedeľnému obedu. Recept naň som dostala od šáfkuchára, no pridala som k nemu malé vylepšenie, vďaka ktorému chutí ešte lepšie. Niekedy neodolám a dám si ho len tak – pre chuť. Vyskúšajte ho a sami uvidíte, že ide o prvotriednu prílohu s bleskovou prípravou.
Potrebujeme:
1 liter vriacej vody
500 g kapusty nakrájanej natenko
50 ml oleja
1 lyžicu octu
2 lyžice práškového cukru (nie kopcovité lyžice)
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
V hrnci alebo kanvici privedieme vodu k varu (cca 1 liter). Vodu nalejeme na kapustu, aby sme ju sparili. Necháme zaliatu približne 5 minút.
Potom kapustu preložíme do sita a prepláchneme studenou vodou – necháme čo najviac odkvapkať. Potom už len stačí pridať do kapusty všetky prísady a poriadne premiešať.
Podávame ako prílohu. Šalát skladujeme v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)