plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bleskový sušienkový dezert: Na prípravu potrebujete LEN 10 minút, vychladíte a podávate!

Na prípravu tohto dezertu vám bude stačiť asi 10 minút a potom ho stačí už len odložiť do chladničky.

Fantastická maškrta takmer bez práce a každý, kto ochutnal, si pochvaľoval.

Majte tento recept vždy po ruke, pretože nikdy neviete, kedy sa vám bude hodiť. 

 

 

Žiadne pečenie a tento lahodný sušienkový dezert chutí naozaj fantasticky!

Potrebujeme:

800 ml mlieka

5 PL kryštálového cukru

4 PL hladkej múky

2 PL kakaa

30 g masla

50 g pomarančovej kôry

50 g sušienok

50 g dlhých piškót

Na vrch:

kakao

čokoládová poleva

formu 10 x 20 cm

Postup:

Do hrnca si nalejeme mlieko a pridáme cukor. 

 

 

Následne cez sitko pridáme múku a spolu s múkou preosejeme aj kakao. 

 

 

Za stáleho miešania varíme na miernom ohreve, kým krém nezhustne. 

Teraz pridáme pomarančovú kôru, maslo a všetko dôkladne premiešame, aby bola hmota kompaktná. 

Formu si vystelieme potravinárskou fóliou, na spodok nalejeme tenkú vrstvu pripraveného krému a naň navrstvíme sušienky. 

Takto vrstvíme dezert až po vrch, kým sa neminie krém, aj sušienky.

Na vrch ešte naukladáme dlhé piškóty, prikryjeme potravinárskou fóliou.

Odložíme do chladničky na 3 hodiny. 

 

 

Po uplynutí tejto doby dezert opatrne vyklopíme na podnos, vrch posypeme kakaom a polejeme roztopenou čokoládovou polevou. 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes