plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bleskový šálkový makový koláč, ktorý sa vždy podarí: Zažiari s ním aj začínajúca gazdinka!

Načo sa trápiť komplikovaným receptom, keď tie jednoduché sú často-krát rovnako chutné. Je dobré mať v zásobe také recepty, ako je tento na bleskový makový koláčik. Hravo s ním vykúzlite chutné sladké občerstvenie, ktoré ocení aj neohlásená návšteva ;)

Potrebujeme:

1 šálka = 200 ml

plech = 20×30 (veľkosť prispôsobte tomu, aký vysoký chcete mať koláčik)

2 šálky cukru možno menej, podľa chuti

2 šálky mlieka

1 šálka oleja

3 šálky polohrubej múky

1 prášok do pečiva

100 g mletého maku

Poleva:

Čokoláda + olej – rozpustiť vo vodnom kúpeli

TIP: Ak máte intoleranciu na mlieko, použite namiesto mlieka pomarančovú šťavu a miesto čokoládovej polevy môžete použiť cukrovú polevu, alebo džem.

Postup:

Vložte všetky ingrediencie do väčšej misky a miešajte, až kým hmota nebude hladká a kompaktná. Nalejte do stredne veľkej formy a pečte v predhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 30 minút, alebo kým sa koláč nezačne oddeľovať od stien.

Ak používate väčšie šálky, použite väčšiu formu. Hotový koláč polejte čokoládovou, alebo inou polevou podľa nálady a vašich preferencií. Dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes