Bleskový recept na dezert hotový za chvíľu, ktorý budete robiť každý deň: Bez varenia, len z piatich ingrediencií!

Vynikajúci krémový dezert, ktorý máte hotový za okamih.

U nás doma sme z neho všetci učarovaní, deti ho pýtajú takmer každý deň.

 

 

Lákavý recept z youtube kanála Ricette dolci na rýchly krémový dezert.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 balenie dlhých piškót

mlieko

Na krém:

250 g smotanového syra alebo jemného tvarohu

1 ČL vanilkovej esencie

300 ml smotany na šľahanie

50 g vločiek horkej čokolády

50 g horkej čokolády

Postup:

 

 

Piškóty namočíme v mlieku.

Poukladáme ich na dno a po stranách formy vystlanej fóliou.

Formu vložíme do chladničky a pripravíme si krém.

 

 

Do misky pridáme mascarpone, smotanu, esenciu.

Mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Pridáme vločky čokolády.

Špachtľou premiešame.

 

 

Krém nanesieme na piškóty vo forme.

Rovnomerne ho rozotrieme.

Na vrch pridáme vrstvu piškót namočených v mlieku.

 

 

Formu prekryjeme fóliou.

Vložíme na 4 hodiny do mrazničky.

 

 

Dezert vyberieme z formy.

Vrch potrieme rozpustenou čokoládou.

Posypeme granulami bielej čokolády.

 

 

Po stuhnutí čokolády môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay