Bleskový pôstny makovník bez vajec!

Vynikajúci recept mojej babičky, ktorý sa mi spája s popolcovou stredou. Je vynikajúci, rýchly a pripravíte ho mojou obľúbenou hrnčekovou metódou :-)

Vynikajúci recept mojej babičky, ktorý sa mi spája s popolcovou stredou. Je vynikajúci, rýchly a pripravíte ho mojou obľúbenou hrnčekovou metódou :-). Na meranie ingrediencií používajte vždy hrnček s rovnakým objemom. Ja som použila 250 ml hrnček.

Potrebujeme:

3 hrnčeky hladkej múky

1,5 – 2 hrnčeky kryštálového cukru

2 hrnčeky vody

1 hrnček mletého maku

1 hrnček oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. prášku do pečiva

Na vrch:

Práškový cukor alebo džem

Postup:

Všetky prísady na cesto sa zmiešajú a nalejú na plech vymastený olejom. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35-40 minút, alebo kým cesto nie je upečené – test špáradlom.

Ešte horúci koláč potrieme tenkou vrstvou džemu alebo posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)