Najlepšie sú obedy z jednej misy. Pochutí si celá rodina a neostanú vám kopy špinavého riadu. Ideálne jedlo ak nemáte na prípravu veľa času!
Potrebujeme:
8 kuracích stehien
5 zemiakov
2 cibule
1 mrkvu
400 g kapusty
1 ks stopkového zeleru
1 kápiu
1 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL červenej papriky
sušené bylinky (podľa chuti)
2 PL sójovej omáčky
2 PL rastlinného oleja
Omáčka na zeleninu:
1 PL kyslej smotny
1 PL majonézy
1 PL paradajkového pretlaku
1 ČL cukru
5 strúčikov cesnaku
soľ podľa chuti
Postup:
Zmiešajte si koreniny so sójovou omáčkou, rastlinným olejom a poriadne vymiešajte. Natrite dôkladne každé stehno touto marinádou a na chvíľu odložte do chladničky.
Medzitým si nakrájajte cibuľu, mrkvu na krúžky a zemiaky na štvrťky. Kapustu si nakrájajte na plátky a potom ešte na štvrťky. Nakrájajte si aj stopkový zeler a kápiu. V miske zmiešajte zemiaky, mrkvu, zeler, kapustu, kápiu, osoľte a okoreňte.
Pridajte ešte časť krúžkov cibule a pripravte si dresing. Zmiešajte kyslú smotanu, majonézu a paradajkový pretlak. Zalejte zeleninu a dôkladne premiešajte. Posypte lyžičkou cukru. Na vymastený plech navrstvite zvyšok cibule a na to poukladajte kuracie stehná.
Na stehná navrstvite zeleninu zmiešanú s dresingom a rovnomerne poukladajte na zeleninu strúčiky cesnaku.
Môžete posypať ešte nasekanou vňaťou, prikryte alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Pečte pri 180 stupňoch asi 50-60 minút. O chvíľu začne kuriatko rozvoniavať a môžete sa tešiť na naozaj chutný obed. Prajeme dobrú chuť!