plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bleskový obed z jednej misy: Vynikajúce jedlo bez kopy špinavého riadu!

Najlepšie sú obedy z jednej misy. Pochutí si celá rodina a neostanú vám kopy špinavého riadu. Ideálne jedlo ak nemáte na prípravu veľa času!

Najlepšie sú obedy z jednej misy. Pochutí si celá rodina a neostanú vám kopy špinavého riadu. Ideálne jedlo ak nemáte na prípravu veľa času!

Potrebujeme:

8 kuracích stehien

5 zemiakov

2 cibule

1 mrkvu

400 g kapusty

1 ks stopkového zeleru

1 kápiu

1 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL červenej papriky

sušené bylinky (podľa chuti)

2 PL sójovej omáčky

2 PL rastlinného oleja

Omáčka na zeleninu:

1 PL kyslej smotny

1 PL majonézy

1 PL paradajkového pretlaku

1 ČL cukru

5 strúčikov cesnaku

soľ podľa chuti

Postup:

Zmiešajte si koreniny so sójovou omáčkou, rastlinným olejom a poriadne vymiešajte. Natrite dôkladne každé stehno touto marinádou a na chvíľu odložte do chladničky.

Medzitým si nakrájajte cibuľu, mrkvu na krúžky a zemiaky na štvrťky.  Kapustu si nakrájajte na plátky a potom ešte na štvrťky.  Nakrájajte si aj stopkový zeler a kápiu. V miske zmiešajte zemiaky, mrkvu, zeler, kapustu, kápiu, osoľte a okoreňte.

Pridajte ešte časť krúžkov cibule a pripravte si dresing. Zmiešajte kyslú smotanu, majonézu a paradajkový pretlak. Zalejte zeleninu a dôkladne premiešajte. Posypte lyžičkou cukru. Na vymastený plech navrstvite zvyšok cibule a na to poukladajte kuracie stehná.

Na stehná navrstvite zeleninu zmiešanú s dresingom a rovnomerne poukladajte na zeleninu strúčiky cesnaku.

Môžete posypať ešte nasekanou vňaťou, prikryte alobalom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Pečte pri 180 stupňoch asi 50-60 minút. O chvíľu začne kuriatko rozvoniavať a môžete sa tešiť na naozaj chutný obed. Prajeme dobrú chuť!

Videonávod

Najlepšie recepty na dnes