plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tajná prísada do babkinho ČOKOLÁDOVÉHO koláča: Pridajte TOTO a bude mať nadpozemskú chuť!

Pripravte si doma rýchly a nadýchaný čokoládový koláčik, ktorý hravo zvládne každý z vás.

Ak náš recept raz vyskúšate, tak ho už budete pripravovať pravidelne, keďže si túto lahôdku okamžite zamilujete.

 

 

Koláč neobsahuje žiadne drahé prísady, dokonca ani smotanu.

Tajomstvo jeho nadýchanej a super vláčnej piškóty spočíva v jednej tajnej ingrediencii – je ňou obyčajný lacný ocot.

Vynikajúci recept na domáci čokoládový koláč z youtube kanála УЗБЕЧКА ГОТОВИТ.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

60 g kakaa

1 ČL soli

250 g kryštálového cukru

50 g masla

50 ml rastlinného oleja

3 vajcia

1,5 ČL sódy bikarbóny

10 g prášku do pečiva

300 ml mlieka

1 PL octu

Na polevu:

50 g kryštálového cukru

80 ml mlieka

3 PL kakaa

 

 

Postup:

Do misky nasypeme múku.

Pridáme kakao.

Potom nasypeme cukor.

 

 

Pridáme sódu.

Potom pridáme prášok do pečiva.

Nakoniec pridáme soľ a metličkou premiešame.

 

 

Do zmesi pridáme vajcia.

Nalejeme olej.

Ďalej pridáme rozpustené maslo.

 

 

Pridáme mlieko.

Všetko spolu metličkou dôkladne premiešame.

Potom zmes vyšľaháme mixérom.

 

 

Pridáme ocot a opäť vyšľaháme.

Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

Formu vložíme do predhriatej formy.

 

 

Pečieme 30-35 minút pri teplote 150°C.

Po upečení vyberieme koláč z formy a odstránime papier.

Do hrnca pridáme cukor.

 

 

Pridáme kakao.

Vidličkou premiešame.

Nalejeme mlieko a opäť zamiešame.

 

 

Na strednom ohni varíme 5-6 minút.

Polevu nalejeme na koláč a rovnomerne rozotrieme.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes