plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bleskový dezert z panvice, ktorý chutí ako nebíčko v papuľke: Nikdy by ste neverili, že takýto fajnový zákusok pripravíte bez pečenia!

Ak sa vám už pri pohľade na obrázok zbiehajú slinky, tento recept z youtube si určite uložte. Je totiž veľmi nenáročný, rýchly a pripravíte ho bez toho, aby ste zapínali rúru!

Potrebujeme:

220 g múky

2 vajcia

1/2 ČL soli

130 g masla

100 g medu

1 ČL sódy bikarbóny

150 g uvareného kondenzovaného mlieka

200 g kyslej smotany

Postup:

Do hrnca si dajte maslo, vajcia, med a pridajte aj štipku soli. Vložte do vodného kúpeľa a miešajte, kým sa nevytvorí kompaktná hmota. Potom pridajte sódu bikarbónu a opäť premiešajte. Hmota začne peniť, ale to je v poriadku. Teraz primiešajte trochu múky, odstavte zo sporáka a nechajte mierne vychladnúť. Pridajte zvyšnú múku a vypracujte hladké cesto.

Pripravené cesto si preložte na pracovnú dosku, rozrežte na 8 rovnakých trojuholníkov a z každého z nich vyvaľkajte placku. Tú opečte z oboch strán na miernom ohreve a na suchej panvici (asi 1 – 2 minúty).

Takto opečte všetkých 8 placiek a pripravte si krém. Uvarené kondenzované mlieko zmiešajte s kyslou smotanou a dobre premiešajte. Krém je hotový. Teraz stačí už len natrieť ním každú placku a navrstviť na seba (poslednú vrstvu by mal tvoriť krém). Dezert vložte do chladničky na pár hodín a potom ho môžete ľubovoľne ozdobiť, napríklad čokoládovým vzorom.

Nakrájajte a podávajte. Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes