Bleskový dezert, ktorý bude vaša rodina milovať: Je lepší ako klasický puding z prášku!

463

Milujete pudingové dezerty? Sú jemné, lahodné a osviežujúce. Vymeňte však klasický práškový puding za túto dobrotu podľa receptu z youtube a určite neoľutujete!

Potrebujeme:

100 g masla

120 g hladkej múky

1 l mlieka

170 g kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL vanilkového extraktu

1 PL kukuričného škrobu

30 cl vody

Postup:

Do hrnca si dáme rozpustiť maslo a pomocou metličky ho potom vyšľaháme s múkou.

Postupne metličkou zašľahávame mlieko.

Následne zašľaháme do zmesi 80 g cukru, vanilkovú esenciu a krém nalejeme do formy, alebo do misy.

V samostatnej miske si rozmiešame kukuričný škrob s 20 cl vody a necháme chvíľku stáť.

Medzitým si nasypeme na panvicu zvyšný cukor a na slabom ohni za stáleho miešania necháme rozpustiť, kým nemá karamelovú farbu.

Pridáme 10 cl vody a dobre premiešame. Následne primiešame zmes s kukuričným škrobom.

Varíme, kým karamel nezhustne.

Karamel nalejeme navrch mliečneho dezertu a rovnomerne rozotrieme.

Necháme vychladiť asi 30 minút a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár