Bleskový čerešňový koláč z jogurtového cesta

Teplé dni nás tešia nielen pekným počasím, ale aj bohatou úrodou sladkých plodov. Máme pre vás skvelý tip na rýchly, nadýchaný a úžasne chutný čerešňový koláč!

Teplé dni nás tešia nielen pekným počasím, ale aj bohatou úrodou sladkých plodov. Máme pre vás skvelý tip na rýchly, nadýchaný a úžasne chutný čerešňový koláč!

Potrebujeme:

2 vajcia

½ lyžičky soli

2 šálky bieleho jogurtu alebo 1 šálku kefíru

100 g masla

1 lyžičku prášku do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g hladkej múky

100 g kryštálového cukru

½ lyžičky vanilkovej arómy, alebo 1 bal. vanilkového cukru

Náplň:

400 g vykôstkovaných čerešní

Práškový cukor na posypanie

Postup:

Zmäknuté maslo ušľaháme s cukrom do peny a jedno po druhom vmiešame vajce. Postupne pridáme jogurt, múku, vanilku a prášok do pečiva. Vymiešame cesto, ktoré navrstvíme do vymastenej formy (20×30 cm). Na vrch nasypeme ovocie (môžeme ho zmiešať s trochou cukru pre sladšiu chuť). Okrem čerešní môžete zvoliť akékoľvek iné ovocie – jahody, ríbezle,černice.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 30-40 minút 180 stupňov. Upečený koláč necháme vychladnúť vo forme a pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto