Luxusný dezert z formy na bábovku s jednoduchým no o to fantastickejším krémom.
Potrebujeme:
2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1 hrnček mlieka
3 vajcia
9 lyžíc oleja
1 vrecúško vanilkového cukru
1 kypriaci prášok
Na krém:
150 g mascarpone
3 dl smotany na šľahanie
3 polievkové lyžice práškového cukru
vanilková aróma
práškový cukor (na posypanie)
Postup:
Na cesto vymiešame spolu všetky suroviny (vajcia s cukrom, tekuté a nakoniec aj sypké prísady). Vymiešame hladké jednotné cesto. Cesto nalejeme do bábovkovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou alebo krupicou.
Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút – otestujeme špáradlom. Po vychladnutí pozdĺžne rozrežeme.
Na krém si zvlášť vyšľaháme smotanu na tuhú šľahačku. Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom, vanilkou a potom pridáme vyšľahanú smotanu.
Upečený koláč prerežeme na polovicu a do stredu navrstvíme krém. Prikryjeme vrchnou časťou, ktorú sme si nakrájali na kúsky a posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: egyszerugyorsreceptek