Bleskovka z kefíru: Čoko-kocky s polevou pripravené za 10 minút a zjedené ešte rýchlejšie!

Výborný tip na nedeľný zákusok s ktorým sa skutočne nenarobíte. Stačí len zmieša všetky prísady, naliať na plech a upiecť. Krém na tento dezert z kyslej smotany je taktiež neskutočne jednoduchý a rýchly! :-)

Výborný tip na nedeľný zákusok s ktorým sa skutočne nenarobíte. Stačí len zmieša všetky prísady, naliať na plech a upiecť. Krém na tento dezert z kyslej smotany je taktiež neskutočne jednoduchý a rýchly! :-)

Potrebujeme:

1 pohár kefíru (250 ml)

250 g práškového cukru

250 g hladkej múky

1 lyžičku jedlej sódy

1 lyžicu kakaa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

9 lyžíc oleja

1 vajce

Na krém:

400 ml kyslej smtoany

100 g rozpustenej horkej čokolády

Postup:

V miske zmiešame všetky prísady na cesto, vymiešame hladkú hmotu bez hrudiek, nalejme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 160-170 stupňov, kým cesto nie ej dostatočne upečené. Otestujeme špáradlom.

Rozpustenú čokoládu necháme trochu vychladnúť, zmiešame s kyslou smotanou a navrstvíme na upečený korpus (ja som nechala cesto vychladnúť). Môžete nechať stuhnúť v chladničke, u nás sa však krájal hneď. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)