plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bleskovka z jogurtu: Hrnčekové čoko-kocky s polevou pripravené za 10 minút a zjedené ešte rýchlejšie!

Výborný tip na dezert ku kávičke, s ktorým sa skutočne nenarobíte. Stačí len zmieša všetky prísady, naliať na plech a upiecť. Poleva na tento dezert je taktiež neskutočne jednoduchá a rýchla! :-)

Výborný tip na dezert ku kávičke, s ktorým sa skutočne nenarobíte. Stačí len zmieša všetky prísady, naliať na plech a upiecť. Poleva na tento dezert je taktiež neskutočne jednoduchá a rýchla! :-)

Potrebujeme:

1 hrnček vody (200 ml)

3 lyžice kakového prášku

2 šálky hladkej múky (300 g)

1 šálku kr. cukru

1 šálku prírodného jogurtu

1 bal. Vanilkového cukru

1 lyžičku jedlej sódy

2 vajcia

220 g masla alebo margarínu

Na vrch:

1 bal. Vanilkového cukru

120 g práškového cukru

6 lyžíc prírodného jogurtu

2-3 lyžice kakaového prášku

120 g masla alebo margarínu

Postup:

Do kastrólika nalejeme vodu, maslo a kakao – zahrievaním rozpustíme, potom zložíme z plameňa a vmiešame sypké prísady – múku, sódu a cukor. Nakoniec vmiešame do zmesi jogurt, vajcia a jednotnú hmota, ktorá takto vznikla navrstvíme do vymastenej, alebo papierom vystlanej formy (30×25 cm). Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 2 minút. Na glazúru jednoducho zmiešame všetky prísady, zahrievaním rozpustíme a prelejeme cez ešte horúci koláčik.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes