Bleskovka z jednej panvice: Bravčové plátky na cibuľke!

Rýchly obed z jednej panvice, ktorý pripravíte skutočne v rekordnom čase.

Rýchly obed z jednej panvice, ktorý pripravíte skutočne v rekordnom čase. Dokonca, nemusíte sa trápiť ani s prípravou prílohy, dusená cibuľka so zelerom a cesnakom ju skvele zastúpia.

Potrebujeme:

1 kg bravčvého karé nakrájaného na plátky

3 veľké cibule

3 strúčiky cesnaku

½ zeleru

1 lyžičku kari korenia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 ml bieleho vína

Soľ a korenie

Olej

Postup:

Mäso opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán – 5-7 minút. Potom vyberieme z panvice a preložíme na tanier.

Cibuľu a zeler nakrájame a orestujeme na panvici, kde sa smažilo mäso. Keď je cibuľka orestovaná dozlatista, pridáme pretlačený cesnak, premiešame a na vrch uložíme mäso. Zalejeme vínom, prikryjeme pokrievkou a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Podľa potreby môžeme pridať vodu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes

text: redakcia