Bleskové „super krehké“ vanilkové rožky máčané v čokoláde: Pridajte do nich pudingový prášok a budete prekvapení, aké sú fantastické!

Pomaly sa blížia Vianoce a niektoré gazdinky už premýšľajú, aké koláčiky pripravia na slávnostný stôl. Naša čitateľka Zuzana V. odporúča vyskúšať tieto super krehké vanilkové rožky s pudingom, ktoré vraj nemajú konkurenciu. V recepte sa čiastočne inšpirovala videom na youtube

Potrebujeme:

220 g hladkej múky

100 g kryštálového cukru

120 g masla

1 balíček vanilkového pudingu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 žĺtky

2 PL mlieka

1 čokoládu na varenie + pár kvapiek oleja

práškový cukor + vanilkový cukor na obalenie

Postup:

Ako prvé si zmiešame múku s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme zmäknuté maslo a jemne premiešame. Pridáme mlieko, v ktorom sme metličkou rozmiešali žĺtky a pudingový prášok. Zo všetkých týchto surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a budeme z neho formovať stredne veľké rožteky. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do rozohriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 10 – 15 minút. Pre istotu rožteky kontrolujte a vyberte ich hneď ako chytia zlatistý nádych. Rožteky necháme vychladnúť, každý z nich obalíme v práškovom cukre, ktorý sme si zmiešali s vanilkovým cukrom a z oboch strán namočíme do čokoládovej polevy.

Polevu si pripravíme tak, že si vo vodnom kúpeli roztopíme nalámanú čokoládu s trochou oleja a vymiešame, kým nie je lesklá a hustá. Rožteky namočené v poleve necháme na plechu stuhnúť, potom ich môžeme preložiť na tácku a servírovať. Prajeme dobrú chuť!