Bleskové obložené rezne podľa mojej svokry: Perfektný nápad, ak čakáte veľa hostí!

Príloha aj hlavný chod z jedného plechu. Vyskúšajte šťavnaté mäsko zapečené so zemiakmi, cibuľkou a syrom. Jednoducho vynikajúca večera, ktorú viete pripraviť skutočne rýchlo a jednoducho. Overený receptík od mojej skvelej svokry.

Príloha aj hlavný chod z jedného plechu. Vyskúšajte šťavnaté mäsko zapečené so zemiakmi, cibuľkou a syrom. Jednoducho vynikajúca večera, ktorú viete pripraviť skutočne rýchlo a jednoducho. Overený receptík od mojej skvelej svokry.

Potrebujeme:

500 g bravčového prípadne aj hydinového mäsa nakrájaného na tenšie plátky (môžeme si aj zľahka naklepať)

Soľ, čierne mleté korenie a cesnakový prášok

1 ks červenej cibule nakrájanej na kolieska

2 paradajky nakrájané kolieska

250 g majonézy alebo kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g strúhaného syra + syr na posypanie zemiakov

5 zemiakov nakrájaných na kolieska

Slnečnicový olej

Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno (voliteľné)

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov. Mäso posypeme soľou, korením a cesnakovým prášok. Na niekoľko minút odložíme bokom.

Syr (100g) zmiešame s majonézou.

Plech na pečenie potrieme olejom. Na spodok uložíme plátky zemiakov nakrájané na tenké kolieska, posypeme trochou soli a syrom, pokračujeme plátkom mäsa, vrstvou cibule, paradajkou a nakoniec majonézovo-syrovou zmesou. Takto tvoríme na plechu jednotlivé ostrovčeky, ktoré ukladáme na plech vedľa seba.

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 1 hodinu. Nakoniec mäso ozdobíme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Dĺžka pečenia záleží aj od druhu zvoleného mäsa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)