Bleskové jogurtové žemle

Vynikajúci recept na domáce jogurtové pečivo, ktoré pripravíte zo 4 ingrediencií a vďaka vláčnemu cestu bude úžasne mäkučké aj na druhý deň!

Domáce pečivo je zo všetkých najlepšie, jediným problémom býva jeho zdĺhavá a náročná príprava. Dnes vám prinášame vynikajúci recept na domáce jogurtové pečivo, ktoré pripravíte zo 4 ingrediencií a vďaka vláčnemu jogurtovému cestu bude úžasne mäkučké aj na druhý deň! :-)

Potrebujeme:

200 g hladkej múky s 1/2 lyžičky soli

2 a ½ lyžičky prášku do pečiva

50 g zmäknutého masla

200 g bieleho jogurtu

Postup:

V miske spojíme múku s práškom do pečiva, maslom, jogurtom a rýchlo vypracujeme cesto. Na miešanie použijeme šľahač so špirálovitými nadstavcami na miešanie cesta – je to lepšie ako miesiť cesto rukami, pretože je mäkké a veľmi lepivé.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Lyžicou naberáme cesto a pomúčenými rukami formujeme tvar guličiek. Malo by nám vyjsť 6 bochníčkov.

Buchníčky preložíme na pripravený plech na pečenie (plech nie je potrebné pred pečením pomúčiť, keďže sme bochníčky tvarovali pomúčenými rukami).

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 225 stupňov 15 minút, alebo kým povrch pečiva nie ej zlatistý a chrumkavý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika