Bleskové jahodové rezy – vynikajúce: Tento recept doslova trhá rekordy, kde som ponúkla, tam nemá konkurenciu!

Myslela som, že upiecť túto nádheru bude poriadna fuška, ale opak je pravdou. jednoduché a nesmierne chutné jahodové rezy od Libušky F.

Potrebujeme:

Na piškótu:

4 vajcia

15 dkg práškového cukru

1/2 dcl oleja

1 dcl teplej vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

20 dkg polohrubej múky

1/2 prášku do pečiva

Na krém:

1/2 kg jahôd

1 vanilkový puding

25 dkg masla

20 dkg práškového cukru

Postup:

Ušľaháme vajcia s cukrom, pridáme olej a vodu, nakoniec múku s práškom do pečiva. Dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný alebo papierom na pečenie vyložený plech. Po upečení necháme piškótu vychladnúť a pripravíme si krém.
Jahody rozmixujeme, premiešame s vanilkovým pudingom a uvaríme ako puding. Vymiešame maslo s cukrom a postupne pridávame vychladnutú jahodovou zmes.
Keď je piškóta vychladnutý potrieme ho krémom. Polejeme polevou alebo poukladáme jahodami a zalejeme želatínou, korpus môžete tiež prekrojiť a naplniť krémom, alebo dať krém až na vrch.

zdroj: mimibazar/Libuše F.