Naše obľúbené rýchle knedle z tvarohového cesta a jahôd.
Potrebujeme:
12 ks čerstvých jahôd
2 kocky mäkkého tvarohu (500 g)
1 hrnček (200 ml) polohrubej múky + múku na vysypanie
1 vajce
2 lyžice masla
škoricový cukor
soľ
Postup:
Z mäkkého tvarohu, celého vajca a polohrubej múky vypracujeme cesto, ktoré trochu osolíme. Podsypeme a vyvaľkáme šišku, tú nakrájame na 12 rovnakých dielov.
Jednotlivé diely rozvaľkáme, dáme doprostred jahodu a v dlaniach zaguľatíme.
Medzitým si dáme variť vodu, ktorú trochu osolíme. Do vriacej vody vložíme knedle a varíme na miernom ohni 8 minút.
Potom vyberieme a rozkrojíme. Posypeme škoricovým cukrom.
Polejeme rozpusteným maslom a dozdobíme šľahačkou.