plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odkedy mám tento RECEPT, kysnutá knedľa sa u nás nerobí: Bleskové HRNČEKOVÉ KNEDLE – tomuto sa iný recept nevyrovná!

Výborný recept na hrnčekovú knedlu zo starých rožkov.

 

 

Tieto knedle sú hotové za pár minút a chutia výborne.

U nás majú dokonca väčší úspech, ako klasická kysnutá knedľa.

Vďaka príprave v hrnčeku si drží tvar a máte tak istotu že sa vám krásne vydarí.

 

 

Ak chcete na jar vyskúšať vylepšenie našich starých mám, môžete knedle ozvláštniť trochou nasekanej mladej žihľavy.

Potrebujeme:

2 vajcia

200 g polohrubej múky

250 ml mlieka

2 rožky

soľ

Petržlenová vňať

masť či maslo na vymastenie hrnčekov

Voliteľné:

Nadrobno nakrájaná slanina

Nadrobno nakrájaná šunka

Syr

Postup:

Do misy dáme preosiatu múku a soľ.

 

 

Mlieko vyšľaháme so žĺtkami.

A pomaly prilievame do misy.

Vypracujeme riedke cesto.

 

 

Do cesta vmiešame rožky nakrájané na kocky.

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.

Opatrne ho vmiešame do cesta.

 

 

Nachystáme si 3-4 hnečky (300ml a viac), vymažeme je masťou si maslom a vysypeme hrubou múkou.

Hrnčeky naplníme maximálne do dvoch tretín.

 

 

Hrnčeky umiestnime do vriaceho vodného kúpeľa, tak aby im hladina siahala maximálne do polovice.

Podľa veľkosti hrnčekov varíme 25 – 40 minút.

 

 

Knedle naskočí, Neľakajte sa krásne čiapky na hrnčeku – ono to neutečie.

Po uvarení vyberieme hrnčeky z kúpeľa.

 

 

Necháme zľahka vychladnúť a knedle vyklopíme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes