Blesková Talianska torta „Napoleon“: Pripravíte ju za pár minút a je taká výborná, že za pár minút aj zmizne z tanierov!

Neuveriteľne jednoduchá torta, ktorá si zaručene získa vaše chuťové poháriky.

Žiadne zložité pečenie, potrebujete len lístkové cesto a krém, ktorý je hneď hotový.

Hostia budú nadšení!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto jednoduchého návodu, ktorý si môžete pozrieť aj v priloženom videu na youtube.

Potrebujeme:

4 vajcia

200 g kryštálového cukruň

60 g hladkej múky

60 g kukuričného škrobu

10 g vanilkového cukru

1 l mlieka

100 g masla

500 g lístkového cesta

250 ml šľahačkovej smotany

1 PL práškového cukru

marhule

sušené brusnice

Ďalej:

formu s rozmerom 25 x 15 cm

Postup:

Do hrnca si rozbijeme vajcia.

 

 

Pridáme kryštálový cukor, hladkú múku, kukuričný škrob, vanilkový cukor.

Všetko spolu dôkladne vymiešame metličkou. 

Dolejeme liter mlieka, opäť dôkladne premiešame.

Dáme variť na sporák za stáleho miešania, kým nevznikne hustý krém. 

Krém potom odstavíme a primiešame doňho 100 g masla.

 

 

Keď je krém hladký a kompaktný, prikryjeme ho potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. 

Vyvaľkané lístkové cesto si rozprestrieme na pracovnú dosku.

Nakrájame ho na dĺžku 15 cm a šírku asi 1,5 cm.  

Uložíme ich na plech a vložíme do predhriatej rúry pri teplote 180 °C asi na 15 minút. 

Do misy si nalejeme šľahačkovú smotanu, pridáme polievkovú lyžicu práškového cukru.

Vyšľaháme na hustú šľahačku. 

 

 

Vychladnutý krém si vyšľaháme a následne ho postupne zašľaháme do šľahačky. 

Tortovú formu si položíme na podnos a začneme vrstviť.

Najskôr nanesieme rovnomernú vrstvu krému, na ten teraz naukladáme upečené tyčinky z lístkového cesta jednu vedľa druhej. 

Na tyčinky navrstvíme ďalšiu vrstvu krému, na ktorý následne navrstvíme sušené marhule a brusnice, ktoré sme si vopred na 15 minút namočili do vody, aby zmäkli. 

 

 

Teraz naukladáme ďalšiu vrstvu tyčiniek z lístkového cesta, opäť zakryjeme krémom a vrstvíme so sušeným ovocím, ako predtým.

Poslednou vrstvou bude krém, ktorý uhladíme a dezert potom zabalíme do potravinárskej fólie.

Takto pripravený dezert odložíme na noc do chladničky. 

Na druhý deň posypeme vrch zvyšnými tyčinkami, ktoré sme si namrvili a takisto nimi obalíme aj boky.

Teraz stačí dezert už len nakrájať a môžeme podávať. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay