Chutí ako luxusná paštéta a neobsahuje žiadne mäso: Blesková „pôstna“ paštéta na jednohubky a chlebíky!

Vynikajúca nátierka na chlebíky a jednodubky. Pôsta paštéta je delikatesa!

K slaným chuťovkám, na chlebíky, jednohubky, alebo k domácemu pečivu. Neobsahuje mäso a predsa chutí ako paštéta. Vyskúšajte vynikajúcu nátierku z vlašských orechov a húb, ktorá sa vynikajúco hodí aj na slávnostný stôl.

Potrebujeme:

100 g šampiónov

1 cibuľu

140 g lašských orechov

2 lyžice olivového oleja

2 lyžice citrónovej šťavy

...

1 vetvičku rozmarínu

1 lyžičku cukru

2 strúčiky cesnaku

Soľ, čierne mleté korenie

1 šálku uvarenej šošovice

1 lyžicu sójovej omáčky

1 vetvičku tymánu

Postup:

Šošovicu opláchneme a uvaríme v osolenej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a rovnako aj cesnak. Huby nakrájame, umyjeme a zalejeme horúcou vodou.

Cibuľu orestujeme na olivovom oleji, pridáme cesnak a aj scedené huby. Varíme 5-8 minút. Na inej panvici nasucho opražíme orechy.

Do hubovej zmesi pridáme korenie, cukor, soľ, korenie, citrónovú šťavu a sójovú omáčku.

Nakoniec všetky suroviny preložíme do misky – hubovú zmes, šošovicu, orechy, rozmarín aj tymián. Rozmixujeme a necháme vychaldnúť.

V chladničke môžeme skladovať po dobu 4 dní.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom