Blesková nepečená torta

Oslaďte si popoludnie sviežim jahodovým dezertom s úžasne jednoduchou prípravou a vynikajúcou chuťou.

Oslaďte si popoludnie sviežim jahodovým dezertom s úžasne jednoduchou prípravou a vynikajúcou chuťou. A čo je najlepšie, nepotrebujete žiadne špeciálne ingrediencie a prísady. Túto dobrotu jednoducho vyčarujete z toho, čo bežne nájdete vo vašej kuchyni. :-)

Potrebujeme:

24 ks dlhých piškót

600 – 700 g jahôd v konzerve

1 bal. vanilkového pudingu

1 bal. jahodového pudingu

900 ml mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

6 lyžíc kryštálového cukru (pre zdravšiu verziu použijeme med)

Postup:

Jahody scedíme a nakrájame na menšie kúsky (nálev nevylievame).

Z pudingových práškov, mlieka a cukru si pripravíme jahodový a vanilkový puding  (na prípravu každého pudingu použijeme 450 ml mlieka a 3 lyžice kryštálového cukru).

Menšiu formu na pečenie vyložíme potravinárskou fóliou a na dno ukladáme detské piškóty (pokvapkáme ich nálevom z jahôd). Na piškóty navrstvíme ½ vanilkového pudingu, vrstvu jahôd a zalejeme ½ jahodového pudingu.

Na jahodový puding opäť poukladáme vrstvu piškót, pokvapkáme nálevom z jahôd a navstvýme ½ vanilkového pudingu, jahody a 1/2 jahodového pudingu.  Poslednú vrstvu tvoria detské piškóty, ktoré jemne vtlačíme do pudingu.

Dezert vložíme stuhnúť do chladničky na 2-3 hodiny. Podávame so šľahačkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: brzikolaci