Blesková nepečená maškrta z kyslej smotany a Salka za 10 minút: Najlepší krémový dezert s ovocím, aký ochutnáte!

1051 0

Výborný dezert za studena. Ovocná misa plná mliečneho krému.

Potrebujeme:

Kyslá smotana – 500 g

Kondenzované mlieko (Salko) – 300 g

1 téglik hustého bieleho jogurtu

Želatína – 1 sáčok

Voda – 150 ml

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ovocie podľa vašej chuti – (jahody, kivi, hrozno)

Voliteľné (želé cukríky)

Postup:

Kyslú smotanu vyšľaháme s kondenzovaným mliekom a jogurtom.

Želatínu necháme napučať v troche vody a potom zahrievaním na plameni rozpustíme.

Rozpustenú želatínu vmiešame do krému – ak chcete môžete ešte dosladiť – a vrstvíme do misy striedavo s ovocím a kúskami želé cukríkov.

Vrch dozdobíme ovocím.

Dáme vychladiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

titulná foto/reporofoto youtube

Témy:


Pridajte svoj komentár