Blesková mascaporne torta s čerešňami za 30 minút na stole: Nikto neveril, že cesto je z 3 prísad – jednoduchšia ako nepečené dezerty!

Vynikajúci recept na sviežu a veľmi jednoduchú čerešňovú tortu.

Potrebujeme:

Na korpus:

150 g hl. múky

150 g cukru

3 vajcia

Na krém:

...

250 ml smotany na šľahanie 33% (pri izbovej teplote);

250 g mascarpone (izbovej teploty);

150 g cukru

Ďalej:

100 g mliečnej čokolády;

2 poháre zaváraných čerešní bez jadierok (objem použitého pohára je 250 ml);

150 ml šťavy zo zaváraných čerešní

Postup:

Vajcia vyšľahajte s mixérom do peny – šľahajte asi 8-9 minút, aby nám vznikla hustejšia penistá hmota.

Postupne pridajte (v 4 až 5 krokoch) preosiatu múku, premiešajte špachtľou, rýchlymi, kruhovými pohybmi zdola nahor.

Cesto navrstvite do okrúhlej tortovej formy – dno vysteľte papierom na pečenie a boky vymastite maslom.

Pečte asi 25 minút v predhriatej rúre na 160 ° C. Skontrolujte, či je cesto pripravené pomocou špáradla.

Nechajte cesto v miske mierne vychladnúť, potom ho pomocou tenkého noža oddeľte od stien a vyberte. Nechajte úplne vychladnúť. Zatiaľ si zvládnete pripraviť náplň aj krém.

Príprava náplne: Čerešne sceďte a mierne postláčajte lyžičkou, aby ste ich čiastočne vysušili.

Príprava krému: Vyšľahajte smotanu na tuhú šľahačku. Postupne pridávajte cukor.

Pridajte mascarpone. Miešajte metličkou alebo šľahačom pri nízkej rýchlosti, až kým nebude zmes hladká.

Zostavte tortu: Cesto vložte späť do formy a pokropte čerešňovým kompotom pomocou lyžice (množstvo kompótu môžete upraviť podľa svojich predstáv).

Čerešne rozložte na cesto tak, aby bolo úplne pokryté.

Mascarpone krém rovnomerne rozotrite po čerešňovej vrstve.

Čokoládu nastrúhajte na povrch torty.

Nechajte tortu odležať v chlade a môžete podávať.