plny-hrniec_transparent_negativ.png

Blesková kuracia čína za 15 minút: Vynikajúci obed z 1 panvice – chuť prekvapí aj náročných!

Fantasticky chutný obed z jednej panvice. Vynikajúci domácu čínu si viete prirpaviť za 20 minút a chutí naozaj vynikajúco, určite odporúčam vyskúšať.

Fantasticky chutný obed z jednej panvice. Vynikajúci domácu čínu si viete prirpaviť za 20 minút a chutí naozaj vynikajúco, určite odporúčam vyskúšať.

Potrebujeme:

3 ks. kuracích pŕs

1 cibuľa

1/2 konzervy kukurice

sterilizované šampiňóny

1 červená paprika

sójová omáčka

1 lyžička korenia na Čínu

1 lyžička kari kroenia

1 lyžička mletého zázvoru

Soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

1 kopcovitá lyžica škrobu (Solamyl)

2 strúčiky cesnaku

Olej

Postup:

Umyté a očistené mäso pokrájame na rezance a dáme do misky, posypeme korením na čínu, korením, zázvorom a zasypeme škrobom. Všetko premiešame, aby sa mäso obalilo.

Cibuľu a papriku pokrájame na prúžky.

Olej nalejeme do hlbšej panvice, opečieme na ňom cibuľku a následne pridáme kuracie mäso.

Keď máme mäso opečené zo všetkých strán, pridáme zeleninu, šampiňóny (bez nálevu) a kukuricu.

Podlejeme sójovou omáčkou cca 3 lyžice a trochou vody cca 2 lyžice, pridáme kari a cesnak, premiešame a necháme zeleninu zmäknúť cca 10-15min.

Môžeme dochutiť soľou alebo čili (sójovú omáčku dávame podľa chuti, zeleninu môžeme použiť podľa ľubovôle).

Podávame najlepšie s ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes