Počas horúčav pre návštevy kávu nevarím, každý pýta len toto: Blesková kávová zmrzlina alebo famózny krém!

Výborný tip do horúčav. Zmrzlinu môžete urobiť silnejšiu alebo slabšiu – podľa toho, akú veľkú chuť na kávičku máte.

Potrebujeme:

1 plechovku zahusteného sladené kondenzovaného mlieka

1 lyžičku rozpustnej kávy

250 ml smotany na šľahanie (33%)

Postup:

Kávu zalejeme 1 lyžicou vody. Kondenzované mlieko ušľaháme s kávou, pridáme aj šľahačku a znovu šľaháme do peny. Homota by mala byť krémová, ale nie prešľahaná.
Vyšľahanú kávovú zmrzlinu preložíme do nádobky vhodnej do mrazničky, zavrieme a dáme do mrazničky. Zmrzlinu netreba premiešavať. Ak nedáte zmrzlinu do mrazáka, môžete zmes použiť ako výborný krém do studených dezertov.

...