Blesková kakaová torta s ovocným krémom: Táto torta je super rýchla, super chutná a na krém potrebujete len 2 suroviny!

Výborná torta podľa receptu z youtube, ktorá je rýchlo hotová a ešte rýchlejšie zmizne z tanierov. 

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

250 ml vody

150 g kryštálového cukru

60 ml olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

40 g kakaa

štipku soli

1 ČL prášku do pečiva + 1 ČL sódy bikarbóny + 1 ČL 9% octu

Na krém:

500 ml čerstvej ovocnej šťavy alebo džúsu (môže byť aj s dužinou)

3 PL krupice

30 g horkej čokolády

Postup:

Vychladnutý korpus zvrchu zrežeme tak, aby bol povrch rovný a potom ho prekrojíme na 2 časti (odrezky si odložíme, pretože poslúžia na zdobenie).

Krém si po vychladnutí prešľaháme ručným šľahačom.

Korpus môžeme zvlhčiť mliekom a rovnomerne nanesieme krém.

Potom priklopíme druhou časťou korpusu, celú tortu natrieme zvyšným krémom a posypeme rozmrvenými odrezkami korpusu. Odložíme do chladničky a necháme tuhnúť minimálne 1 hodinu. Hotovo. Prajeme dobrú chuť!

VIDEOPOSTUP