Blesková čokoládová bomba: Príprava je až smiešne jednoduchá a je to pochúťka ako hrom!

1187

Táto blesková torta podľa receptu z youtube je venovaná špeciálne všetkým milovníkom čokoládových dezertov. Smiešne jednoduchý postup a pritom chuť miliónová!

 

Potrebujeme:

Na cesto:

2 vajcia

150 ml mlieka

60 g rastlinného oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

120 g hladkej múky

30 g kakaa

90 g kryštálového cukru

6 g sódy bikarbóny

štipku soli

1 PL octu

Na krém:

400 g kyslej smotany

90 g práškového cukru

2 a 1/2 PL kakaa

100 g čokolády

Toto množstvo surovín je určené na tortu s priemerom 18 cm a výškou 7 cm.

Postup:

Do misy si preosejeme múku, kakao, pridáme kryštálový cukor, sódu bikarbónu a všetky suché ingrediencie premiešame. Nalejeme olej, mlieko izbovej teploty a pridáme vajcia. Pomocou metličky všetko vyšľaháme na kompaktnú hmotu.

Do tejto hmoty nalejeme lyžicu octu a dobre premiešame. Cesto nalejeme do misky, ktorá je vhodná do mikrovlnnej rúry a spodok si prípadne môžeme vystlať papierom na pečenie, aby sme ho potom ľahšie vyklopili. Pečieme v mikrovlnnej rúre na 800 W asi 7 minút.

Čas pečenia sa môže pohybovať od 5 – 8 minút v závislosti od veľkosti vašej misky. Po uplynutí tejto dobe urobíme test špajdľou.

Upečené cesto podoberieme, prekryjeme papierom na pečenie a mriežkou, potom vyklopíme. Necháme vychladnúť a korpus prekrojíme na 3 časti.

Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu. Kyslú smotanu si vyšľaháme metličkou spolu s práškovým cukrom. Pridáme kakao a opäť dobre premiešame. Potom do tejto smotanovej hmoty primiešame trochu roztopenej čokolády.

Následne vo vodnom kúpeli primiešame aj zvyšok čokolády. Kyslá smotana musí byť dokonale spojená s čokoládou v jeden hladký krém. Trochu krému si odoberieme do samostatnej misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a navrchu spravíme nožom jednu dierku. Krém odložíme do chladničky.

Misu si vystelieme potravinárskou fóliou a nalejeme do nej 1/3 krému. Uhladíme. Následne na krém položíme prvú časť korpusu. Ten potom zalejeme ďalšou vrstvou krému. Krém opäť rozotrieme a uhladíme. Teraz príde ďalšia časť korpusu a zase krém.

Poslednú vrstvu bude tvoriť tretia časť korpusu. Medzeru po obvode vyplníme krémom, potom zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky stuhnúť. Keď je krém stuhnutý, dezert vyberieme z chladničky, navrch položíme tanier a vyklopíme ho naň. Krém, ktorý sme si predtým odložili, teraz natrieme navrch.

Spodok torty môžeme ozdobiť rozdrvenými zvyškami korpusu, prípadne môžete celú tortu posypať kokosom alebo nasekanými orechmi. Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár