Banány s čokoládou tvoria dokonalú harmóniu chutí.
Táto banánovo-čokoládová torta je toho dôkazom.
Príprava vám zaberie pár minút a výsledok vás ohromí!
Potrebujeme:
šálka = 200 ml
4 banány
kúsok masla na vymastenie formy
1 PL krupicového cukru na posypanie formy
2 vajíčka
2 šálky krupicového cukru
1 ČL vanilkového cukru
1/2 šálky rastlinného oleja
1 šálku mlieka izbovej teploty
1 šálku kakaa
2 šálky hladkej múky
2 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL jedlej sódy
1 šálka horúcej vody
Na polevu:
pohárik = 100 ml
1 pohárik oleja
1 pohárik kakaa
1 pohárik mlieka
1 pohárik krupicového cukru
Postup:
Ako prvé si nakrájame banány na hrubšie kolieska.
Tortovú formu si vymastíme maslom a vysypeme krupicovým cukrom.
Kolieska banánov poukladáme na dno formy tesne vedľa seba.
Do väčšej misy si dáme vajíčka, cukor a vanilkový cukor.
Všetko dôkladne vymiešame metličkou.
Pridáme olej, mlieko a premiešame.
Následne primiešame aj jednu šálku preosiateho kakaa.
Múku si preosejeme a v dávkach pridáme do cesta.
Nakoniec nezabudneme na prášok do pečiva a trochu jedlej sódy.
Ešte štipka soli a teraz všetko dôkladne vymiešajte.
A teraz príde ešte jedna prísada, ktorá je v tomto recepte veľmi dôležitá.
Šálka horúcej vody. Nalejte ju do masy a dobre premiešajte.
Kakaovou hmotou zalejeme nakrájané banány, ktoré sme si poukladali do formy.
Banány musia byť dobre pokryté a je dôležité, aby boli nakrájané nahrubo.
Formu dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme len na dolnom ohreve asi 45 minút.
Teraz si pripravíme polevu.
Do mixéra nalejte olej, mlieko, pridajte cukor a kakao.
Dostanete čokoládovú hmotu podobnú nutelle.
Upečený koláč vyberte z rúry.
Na teplý koláč navrstvíme polevu.
Rovnomerne rozotrite polevu po celom povrchu a posypte ho napríklad strúhaným kokosom, alebo orechmi.
Fantastický veľký dezert za lacný peniaz!
Ak vydržíte, nechajte vychladnúť.
Stačí už len nakrájať a podávať.
Dobrú chuť.