plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bláznivý koláč z hrnčeka: Výborný a extra rýchly koláč ku kávičke, chuť prekvapí aj náročných!

Koláč je rýchly, hrnčekový a naozaj veľmi dobrý! :-)

Úžasné koláčik, ktorý som našla už dávnejšie, ale odhodlala som sa naň už teraz.

 

 

Inšpirácie na tento úžasný koláčik má od pani Irenky a Marcelky, ktorým sa koláčiky krásne vydarili.

Je to jednoduchý a naozaj výborný koláčik, ktorý zvládnete za pár minút.

Koláč je rýchly, hrnčekový a naozaj veľmi dobrý! :-)

Prečo sa oplatí piecť hrnčekové koláče?

Jednoduchosť: Hrnčekové koláče sa ľahko pripravujú a nevyžadujú žiadne špeciálne vybavenie. Stačí vám hrniec, metlička a lyžica.

Recepty na hrnčekové koláče sú jednoduché a zvládne ich aj začínajúci kuchár. Na ich prípravu sa používa len pár ingrediencií, ktoré bežne máte doma.

Rýchlosť: Hrnčekové koláče sa rýchlo pripravujú. Väčšinou sú hotové do 30 minút. Sú skvelou voľbou, keď nemáte veľa času na pečenie. Môžu sa piecť v mikrovlnnej rúre, takže sú hotové ešte rýchlejšie.

Praktickosť: Hrnčekové koláče sa jednoducho porcujú a servírujú. Sú ideálne na desiatu, olovrant alebo ako rýchly dezert. Môžete ich piecť v rôznych príchutiach, takže si každý nájde svojho favorita. Naším je jednoznačne tento koláč

Na bláznivý koláč potrebujeme:

3 hrnčeky hladkej múky

1 hrnček cukru

3 lyžice kakaa

 

 

štipka soli

2 lyžičky sódy bikarbóny

3/4 hrnčeka oleja

2 hrnčeky studenej vody

2 lyžice octu

Na vrch:

 

 

2 tégliky kyslej smotany

1 smotana na šľahanie + stužovač šľahačky

2 vanilkové cukry

Strúhanú čokoládu

Postup:

Všetky suché prísady zmiešame dohromady.

 

 

Potom pridáme mokré prísady (tie si tiež zmiešame zvlášť v miske).

Dôkladne vyšľaháme.

Navrstvíme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.

Ale je to len veľmi približné, každá rúra pečie inak a preto si piškótu skontrolujte špáradlom.

Medzitým si vyšľaháme šľahačku so stužovačom.

 

 

A spojíme s kyslou smotanou, zmiešanou s cukrami.

Natrieme na vychladnutý korpus.

Nakoniec nastrúhame čokoládu.

 

 

Môžeme dať ešte vychladiť do chladničky, my jeme hneď. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes