plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bláznivá torta bez tuku: Žiaden olej ani maslo a predsa fantastická!

Bláznivá alebo chudobná torta je pôvodný recept, ktorý sa kedysi bežne pripravoval v období pôstu, alebo jednoducho v časoch kedy nebol v kuchyni dostatok surovín. Jej príprava je vskutku blesková a chutí tak dobre, že určite ju budete pripraviť pravidelne. Jedna z najlepších torta, aké sme kedy jedli!

Bláznivá alebo chudobná torta je pôvodný recept, ktorý sa kedysi bežne pripravoval v období pôstu, alebo jednoducho v časoch kedy nebol v kuchyni dostatok surovín. Jej príprava je vskutku blesková a chutí tak dobre, že určite ju budete pripraviť pravidelne. Jedna z najlepších tort, aké sme kedy jedli!

Potrebujeme:

2 šálky mlieka

2 šálky hladkej múky

1,5 šálky kryštálového cukru

4 lyžičky prášku do pečiva

6 lyžíc kakaa

Na krém:

2 šálky mlieka

1 šálku kryštálového cukru

3 lyžice múky

1 vajce

Postup:

Na cesto si najskôr zmiešame všetky suché prísady – múku, kakao,cukor a prášok do pečiva. Do suchých prísad vmiešame teplé mlieko a vymiešame jednotnú hmotu. Stačí premiešať metličkou, šľahanie nie je nutné.

Cesto nalejeme do vymastenej formy, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút.

Na prípravu krému v samostatnom hrnci prevaríme mlieko. V inej miske rozšľaháme vajcia s cukrom a múkou. Mlieko zložíme z plameňa a nalejeme doň za stáleho miešania žĺtkovú hmotu. Dobre rozmiešame a potom opäť preložíme na plameň a za stáleho miešania varíme, kým nezíska hustú konzistenciu.

Upečené cesto jednoducho prerežeme na dve alebo tri časti a natrieme krémom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes