plny-hrniec_transparent_negativ.png

Biskupský chlebíček

Vynikajúci dezert, ktorý dotvára tu pravú vianočnú atmosféru.

Tradičný vianočný dezert, ktorý jednoducho nemôže chýbať ani tento rok.

Potrebujeme:

4 žĺtky

4 bielky

125 g masla

75 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

150 g hladkej múky

½ bal. prášku do pečiva

50 g nasekanej horkej čokolády

50 g hrozienok  a brusníc – ktoré sme si predtým namočili

70 g nasekaných mandlí a vlašských orechov

(Prípadne môžeme  použiť kandizované ovocie)

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Postupne do hmoty pridáme maslo, vanilkový cukor a vyšľaháme do peny.

Do žĺtkovej hmoty postupne pridáme múku s práškom do pečiva a vymiešame hladké cesto. Cesto by nemalo byť príliš husté, v prípade potreby môžeme pridať trošku vody.

Do cesta vmiešame oriešky, hrozienka, čokoládu a premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do žĺtkového cesta. Takto pripravený základ na biskupský chlebík navrstvíme do vymastenej a vysypanej formy. Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 40 minút.

Pripravenosť chlebíka vyskúšame pomocou dreveného špáradla.

Necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: citromhab

 

Najlepšie recepty na dnes