Biele likérové špice: Dezert bez pečenia!

Pripravte si doma legendárne likérové špice podľa nášho jednoduchého receptu.

Špice som chystala ako pohostenie na mojej narodeninovej oslave a zúčastnení mi ich vychválili do nebies.

 

 

Fantastický recept z youtube kanála LiViera dessert na fantastické likérové špice.

...

Potrebujeme:

Na krém:

3 žĺtky

1 vajce

70 ml vody

350 g masla

200 g kryštálové cukru

200 g bielej čokolády Callebaut

Na plnku:

vajcový likér zmiešame s čokoládou v pomere 2:1

Na namáčanie špicov:

300 g bielej čokolády Callebaut

70 g kokosového oleja

1 balenie okrúhlych piškót

Postup:

Najprv začneme prípravou žĺtkového krému:

do misky pridáme žĺtky, jedno celé vajce a mixérom rozšľaháme.

Do rajnice pridáme cukor, 70 ml studenej vody.

Zohrejeme na 123°C a za horúca počas šľahania lejeme do misy so žĺtkami.

 

 

Zmes ďalej šľaháme asi 5 minút, pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme krém.

V teplej vode roztopíme bielu čokoládu.

Necháme ju vychladiť na izbovú teplotu a nalejeme do žĺtkového krému.

 

 

Zmes zamiešame metličkou a tretinu vložíme do vrecka s ozdobnou špičkou.

Druhú tretinu krému vložíme do vrecka na striekanie špicov.

 

 

Krém vytlačíme priamo na piškóty do tvaru špica s dierou na plnku uprostred.

Vajcový likér zmiešame s roztopenou čokoládou a naplníme ním špice.

 

 

Špice uzatvoríme zvyšným krémom.

Vložíme ich na 30 minút do mrazničky.

Do misy pridáme bielu čokoládu, kokosový olej.

Roztopíme vo vodnom kúpeli.

 

 

Zmes potom ochladíme v studenej vode na izbovú teplotu.

Prelejeme ju do väčšieho pohára.

Vychladené špice ponamáčame do čokoládovej zmesi.

Poukladáme ich na tácku.

Krémovú lahôdku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash