Pripravte si doma legendárne likérové špice podľa nášho jednoduchého receptu.
Špice som chystala ako pohostenie na mojej narodeninovej oslave a zúčastnení mi ich vychválili do nebies.
Fantastický recept z youtube kanála LiViera dessert na fantastické likérové špice.
Potrebujeme:
Na krém:
3 žĺtky
1 vajce
70 ml vody
350 g masla
200 g kryštálové cukru
200 g bielej čokolády Callebaut
Na plnku:
vajcový likér zmiešame s čokoládou v pomere 2:1
Na namáčanie špicov:
300 g bielej čokolády Callebaut
70 g kokosového oleja
1 balenie okrúhlych piškót
Postup:
Najprv začneme prípravou žĺtkového krému:
do misky pridáme žĺtky, jedno celé vajce a mixérom rozšľaháme.
Do rajnice pridáme cukor, 70 ml studenej vody.
Zohrejeme na 123°C a za horúca počas šľahania lejeme do misy so žĺtkami.
Zmes ďalej šľaháme asi 5 minút, pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme krém.
V teplej vode roztopíme bielu čokoládu.
Necháme ju vychladiť na izbovú teplotu a nalejeme do žĺtkového krému.
Zmes zamiešame metličkou a tretinu vložíme do vrecka s ozdobnou špičkou.
Druhú tretinu krému vložíme do vrecka na striekanie špicov.
Krém vytlačíme priamo na piškóty do tvaru špica s dierou na plnku uprostred.
Vajcový likér zmiešame s roztopenou čokoládou a naplníme ním špice.
Špice uzatvoríme zvyšným krémom.
Vložíme ich na 30 minút do mrazničky.
Do misy pridáme bielu čokoládu, kokosový olej.
Roztopíme vo vodnom kúpeli.
Zmes potom ochladíme v studenej vode na izbovú teplotu.
Prelejeme ju do väčšieho pohára.
Vychladené špice ponamáčame do čokoládovej zmesi.
Poukladáme ich na tácku.
Krémovú lahôdku môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: