Bič na únavu aj jarné choroby: Liečivá polievka z medvedieho cesnaku – zaručene vás postaví na nohy!

Medvedí cesnak je jarná vitamínová bomba, ktorú si môžeme v marci nazbierať celkom zadarmo.

 

 

Dnes vám poradím výborný recept na polievku z medvedieho cesnak, ktorá je vynikajúca proti jarnej únave a chorobám.

Účinky jarného cesnaku:

Detoxikácia – je ideálny pri jarnej očiste organizmu, ale dokáže prečistiť aj obličky a tráviaci systém, dokonca znižuje škodlivý vplyv nikotínu na ľudský organizmus.

Migrény – ak trpíte častými  bolesťami hlavy alebo migrénamidobrým pomocníkom je práve medvedí cesnak.

Nedostatok energie – ak vás trápi únava a nedostatok energie, medvedí cesnak je vynikajúci stimulant a povzbudí vás.

Posilnenie imunity – v čase keď je váš organizmus oslabení a náchylnejší na choroby podporí vašu imunitu.

Žalúdočné ťažkosti – zázračná rastlinka pomôže aj s problémami tráviaceho traktu ako sú plynatosť, zápcha alebo hnačka.

Podpora cirkulácie krvi – podporovaním cirkulácie krvi v tele a mozgu sa môžete zbaviť nespavosti, úzkosti, tlaku v hlave , podporiť pamäť aj znížiť krvný tlak.

Antibakteriálne účinky – zvyšuje odolnosť voči baktériám, podporuje hojenie rán a lieči aj kožné vyrážky.

 

 

Na polievku potrebujeme:

2 stredné zemiaky

1 stredná cibuľa

trocha oleja

1 kytica medvedieho cesnaku (akurát do dlane)

4 strúčiky cesnaku

soľ

1 kopcovitá lyžica domácej vegety (sušenej koreňovej zeleniny)

Zelinový vývar

1 vajce

1/2 šľahačkovej smotany

1 lyžičky hladkej múky

Postup:

 

 

Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a trochu ich restujeme.

Podlejeme malým množstvom vývaru a necháme chvíľu dusiť pod pokrievkou.

Kým sa zemiaky dusia, opláchneme listy cesnaku, vytrasieme z nich vodu a odkrojíme stopky.

Listy poprekrajujeme nožom len tak nahrubo a zošuchneme ich k zmäknutým zemiakom.

Zalejeme vývarom.

Privedieme do varu, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, domácu vegetu a po cca 3 minútach varenia odstavíme z plameňa a rozmixneme ponorným mixérom.

Vrátime späť na platňu sporáka a počkáme, kým opäť zovrie.

 

 

Zatiaľ si v miske rozšľaháme šľahačku s vajíčkom, hladkou múkou a vlejeme do vriacej polievky.

Uvidíme, aká je hustá a podľa toho môžeme ešte zriediť smotanou alebo mliekom.

Dochutíme soľou, korením a môžeme podávať.

prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn

Dnes najobľúbenejšie