plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bezpracná kefírová piškóta s vôňou kávy: Úžasný koláč ku kávičke, nič jednoduchšie som ešte nepiekla – chuť božská!

Úžasný koláč od pani Tatjany L (backa), úžasne jednoduchý a chutný. Odporúčam každému, kto miluje rýchle a výborné recepty.

Potrebujeme:

1 / 2 l kefíru

250 g práškového cukru

150 g hladkej múky + 200 g polohrubej múky

2 lyžice strúhaných orechov

9 lyžíc oleja

1 vajíčko

1 kávová vrchovatá lyžička sódy bikarbóny

2 lyžice kakaa

Voliteľné: hrozienka, kúsky čokolády ( môžete zamiešať priamo do cesta)

Poleva:

1 čokoláda na varenie + kyslá smotana je vynikajúci

Postup:

V mise zmiešame všetky sypké ingrediencie, potom prilejeme kefír pridáme vajíčko, olej, orechy. Zmiešame. Nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút – každý podľa rúry.
Necháme vychladnúť, medzi tým rozpustíme čokoládu, primiešame kyslú smotanu. Vznikne nám konzistencia podobná krému, je to naozaj výborné. Korpus potrieme marmeládou a na ňu rozotrieme čokoládovú polevu.

Najlepšie recepty na dnes