Túto tortu môžete pripraviť úplne bez múky a aj bez lepku. Korpus sa dá krásne rozkrojiť a naplniť. Iné torty už nepečiem, je to napzaj veĺmi dobrý recept. :-)
Potrebujem (na formu srdce, alebo klasickú okrúhlu, aj na plech):
3 bal. čokoládového pudingu bezpekového (môže byť aj obyčajný)
4 vajcia
5 lyžíc kr. cukru
½ bal. prášku do pečiva
2 lyžice studenej vody
4 lyžice oleja
Postup:
4 bielka vyšľaháme na tuhý sneh a dáme bokom. Mixérové metličky nemusíme umývať a vymiešame si 4 žĺtka s 5 PL p.cukru do penista a postupne pridáme 4 PL oleja.
Do žĺtkovej hmoty pridáme aj vodu. a do ostatných dvoch len po jednej PL vody. Na koniec vmiešame 3 pudingové prášky spolu s 1/2 balíčka kyp.prášku do pečiva.Dôkladne mixérom vymiešame. Nakoniec ručne zľahka ale dôkladne vpracujeme tuhý sneh zo 4 bielkov.
Hotové piškótové cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre najprv 20 min. na 170, potom ďalších 20 min. na 150 stupňoch Celzia.
Hotové, vychladnuté torty prerežeme horizontálne každú na dve polovice.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)