Lahodný babičkin recept na polievku s bezmäsitými hubovými fašírkami.
Na prvé ochutnanie by ste skutočne netipovali, že v nej nie je mäso.
Polievka je výborná, sýta a jednoduchá na prípravu.
Potrebujeme:
1 cibuľa
1 červená paprika
200 g nakrájanej kapusty
3 lyžice oleja
pol plechovky lúpaných paradajok alebo paradajkovej šťavy
zelené bylinky
voda
soľ
korenie
bobkový list
Ingrediencie na falošné mäsové guľky:
150 g šampiňónov
2 rožky alebo žemle,
1 vajce
trocha mlieka
1 lyžica sekanej petržlenovej vňate
olej
soľ
strúhanka na zahustenie
Postup:
Najskôr si nadrobno nakrájame cibuľu a papriku.
Rovnako nadrobno nakrájame aj kapustu.
Na rozpálenej panvici s olejom ich opekáme 5 minút.
Pridáme nakrájanú kapustu, zeleninu, vodu, soľ a korenie.
Dobre premiešame a nakoniec pridáme bobkové listy.
Fašírky:
Šampiňóny nasekáme na drobno a na oleji krátko podusíme.
Rožky narežeme na kocky a zvlhčíme mliekom.
Pridáme vychladnuté huby, vajce, vňať, soľ.
Premiešame a zahustíme strúhankou.
Z hmoty tvarujeme malé knedlíčky, ktoré zavárame do vriacej polievky a varíme cca 5 minút.
Knedličky sú hotové, keď nevystúpia na povrch.
Na konci pridajte nakrájané paradajky a zelené bylinky.
Dobrú chuť!