BABIČKINA bezmäsitá fašírková polievka. Potrebujete 1 cibuľu, 1 červenú papriku, 200 g nakrájanej kapusty, 3 lyžice oleja..

Lahodný babičkin recept na polievku s bezmäsitými hubovými fašírkami.

Na prvé ochutnanie by ste skutočne netipovali, že v nej nie je mäso.

Polievka je výborná, sýta a jednoduchá na prípravu.

 

Potrebujeme:

1 cibuľa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 červená paprika

200 g nakrájanej kapusty

3 lyžice oleja

pol plechovky lúpaných paradajok alebo paradajkovej šťavy

zelené bylinky

voda

soľ

korenie

bobkový list

Ingrediencie na falošné mäsové guľky:

150 g šampiňónov

2 rožky alebo žemle,

1 vajce

trocha mlieka

1 lyžica sekanej petržlenovej vňate

olej

soľ

strúhanka na zahustenie

Postup:

 

 

Najskôr si nadrobno nakrájame cibuľu a papriku.

Rovnako nadrobno nakrájame aj kapustu.

Na rozpálenej panvici s olejom ich opekáme 5 minút.

Pridáme nakrájanú kapustu, zeleninu, vodu, soľ a korenie.

Dobre premiešame a nakoniec pridáme bobkové listy.

Fašírky: 

 

 

Šampiňóny nasekáme na drobno a na oleji krátko podusíme.

Rožky narežeme na kocky a zvlhčíme mliekom.

Pridáme vychladnuté huby, vajce, vňať, soľ.

Premiešame a zahustíme strúhankou.

 

Z hmoty tvarujeme malé knedlíčky, ktoré zavárame do vriacej polievky a varíme cca 5 minút.

Knedličky sú hotové, keď nevystúpia na povrch.

Na konci pridajte nakrájané paradajky a zelené bylinky.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels